luni, 26 martie 2012

Structura energetica a corpului uman

     Peste tot, in Univers, in mediul in care traim, si chiar in corpul nostru, exista forte nebanuite, nevazute, de cele mai multe ori nedetectabile cu cele mai sofisticate instrumente stiintifice. Daca de mii de ani culturile orientale cunosteau si valorificau aceste forte, in civilizatia occidentala ele au patruns mai greu (cu ajutorul invatatilor din Extremul Orient),  abia in ultimele decenii castigandu-si adevaratul rol. De la vechii invatati orientali, stim ca exista o legatura stransa intre energie si spirit. Spiritul se creeaza din energie, noi, oamenii suntem fiinte de energie, traind intr-un univers de energie purtatoare de informatie. In cercurile stiintifice, aceste forte sunt cunoscute sub denumirea generica de energie subtila.
Unele dintre aceste forte au fost descoperite si explicate, in timp ce altele – desi suntem constienti de prezenta si actiunea lor – se lasa in continuare cercetate. Insa un lucru este cert, recunoscut de toti: aceste forte nevazute ne afecteaza neincetat viata de zi cu zi. Totul depinde de noi, de cum reusim sa recunoastem aceste forte, sa le stapanim, sa le facem sa actioneze in folosul nostru. Cunoscand si stapanind energia subtila, vom reusi sa ne cunoastem mai bine, sa intram in armonie cu noi insine si cu ceilalti, cu intregul Univers. Prin alimentatie, prin programul de lucru si de odihna, prin actiunile noastre, dar si prin practicarea unui program de cultivare a energiei, putem deveni stapanii propriei energii.
Putem spune ca Omul este, in primul rand,  o fiinta energetica, corpul uman este alcatuit ca un microcosmos. Omul nu este alcatuit numai din muschi, oase, organe interne si altele asemenea, el detine si o structura energetica foarte complexa care conduce activitatea corpului fizic.
Pamantul, la randul lui, este un urias camp energetic, care absoarbe si radiaza energie, influentand campurile energetice ale omului. Cunoscand faptul ca Pamantul are si radiaza energie, cunoscand cum functioneaza aceasta energie, putem trai in armonie cu intregul Univers.
Campul energetic uman este cunoscut sub diferite denumiri – aura, biocamp sau corp de energie bioplasmatica, denumiri indeobste cunoscute si intrebuintate de multi oameni cu referire la semenii lor. Intr-adevar, de cate ori n-am spus despre cineva ca dezvolta o energie nebanuita? Ca, aflandu-ne in apropierea unei asemenea persoane suntem “cotropiti” de energia care emana din ea? Sau ca o persoana are o aura pozitiva sau negativa?
Energia umana este asemenea campului electromagnetic. Omul este o fiinta magnetica, dispunand de polaritate: pozitiv-negativ, nord-sud. Cuceririle actuale ale tehnicii au reusit sa inregistreze aura umana pe filmele fotografice (efectul Kirlian) sau pe casete video.
Corpul fizic se manifesta in trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Este format, de exemplu, din oase, muschi, sistemul circulator, sistemul nervos, creierul, glandele endocrine, etc.. Trupul este un suport format din macromolecule, carora cele mai lente vibratii le dau viata. Aceste macromolecule ne fac sa comunicam cu solul, dandu-ne senzatia de greutate si de prezenta a lucrurilor.


Dr. Teodor Vasile

sursa: http://www.vasileteodor.ro/


Un comentariu:

  1. Sunt ing.pr. Aurelian Ceobanu din SUCEAVA, am 25 de ani de scoala, printre care electrician, de 3 ani, am invatat suplimentar, electronica, reparatii radio tv, etc... hidraulica, pneumatica, calculatoare, mecanica, constructii, din materiale, clasice si din lemn inclusiv proiectare mobila, geamuri termopane, etc,...
    De ce va spun acest lucru, pentru ca de 6 ani studiez Mecanica Cuantica, Biotica si Nanotehnologie... ceea ce ati scris in acest articol ma face sa cred ca stapaniti foarte bine aceste trei domenii.
    Eu vreau sa fac legatura intre-Radio/Televiziune si corpul uman,in care dendritele celulare se comporta ca niste tuburi electronice, ele primesc energie de la proteinele acordate de frecvanta vibratiilor dictate de ADN-l din codul genetic, si informatiile transmise energetic date de ARN. Si de aici pleca totul...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.