Turnul lui Tesla - free energy


Turnul lui Tesla


În 1905, o echipă de muncitori în construcții dintr-un sătuc din Shoreham, New York, au lucrat la ridicarea unei structuri cu adevărat extraordinare. În decursul mai multor ani, bărbații au reușit să monteze cadrul și instalația electrică a Turnului Wardenclyffem, înalt de 57 de metri, în ciuda unor derapaje bugetare severe și a câtorva dificultăți tehnice.

Proiectul a fost supravegheat de către creatorul său, excentricul dar ingeniosul inventator Nikola Tesla (10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943). În vârful turnului său a fost așezată o cupolă de cincizeci și cinci de tone din metale conductoare, iar sub ea se întindea un sistem de fixare din fier care pătrundea mai mult de 300 de metrii in scoarța Pământului. ”În acest sistem pe care l-am inventat, este necesar ca mașina să fie bine prinsă în pământ”, a explicat el ”altfel nu poate zgudui pământul. Trebuie să fie prinsă bine ... pentru ca acest glob să să vibreze.” Deși departe de a 
fi terminat, se zvonea că a fost testat de mai multe ori, rezultatele spectaculoase satisfăcând mulțimea.

Scopul final al acestei structuri unice era acela de a schimba lumea pentru totdeauna. Invențiile lui Tesla schimbaseră deja lumea în mai multe rânduri, și în special atunci când a dezvoltat actuala tehnologie a curentului alternativ. De asemenea, el a devenit faimos pentru victoria sa asupra lui Thomas Edison în mult mediatizatul „război al curenților”, dovedind că utilizarea curentului alternativ descoperit de el era mult mai practică și mai sigură decât cea a curentului continuu susținută de Edison.

Curând tehnologia sa a dominat infrastructura electrică aflată în curs de dezvoltare în intreaga lume și până în anul 1900 a ajuns să fie considerat de mulți cel mai mare inginer electrician al Americii. Această reputație i-a fost întărită și de celelalte inovații majore ale sale, inclusiv de bobina, emițătorul radio și lămpile sale fluorescente. 

În 1891, Nikola Tesla a ținut o prelegere în fața membrilor Institutului American de Inginerie Electrică din New York, unde a făcut o demonstrație uimitoare. A ținut în fiecare mână câte un tub cu descărcare în gaz, o versiune timpurie a becului fluorescent modern, care deși ...În esență,...

citeste mai mult: www.freelearnalanguage.blogspot.com

multumim pentru traducere

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calea, adevarul, viata

Piramida Constiintei Umane