joi, 12 decembrie 2013

Scrisoare catre inima voastra

Scrisoare catre inima voastra


      Acesta este un mesaj din inima catre inimile voastre, o chemare, ca un sunet de trambita gasindu-si ecoul in inima voastra. Va chem aici si acum pe fiecare dintre voi, sa priviti in inima voastra, pentru ca acolo veti gasi mereu adevarul despre voi, despre fiinta voastra, despre visele si sperantele voastre, despre cine ati fost, cine sunteti si cine vreti sa fiti.

Un moment...nu asa de repede, ati privit intr-adevar pana in adancul inimii vostre, ati dat toate cojile jos pentru a ajunge la miez? Sau v-ati grabit si v-ati multumit sa vedeti numai ce vreti sa vedeti, sau mai bine spus ati trecut pe langa acele lucruri care nu vreti sa le vedeti? Nu sunteti singuri, nu va faceti griji sau va simtiti vinovati, si eu fac la fel, dar va spun acum, nu va e frica sa recunoasteti asta si priviti inca o data, mai adanc, mai sincer, mai liber, eliberati-va acum de tot ceea ce va opreste sa fiti sinceri cu voi pentru a poposi in adancul inimii voastre...

Reflectati un moment asupra a tot ce gasiti in inima voastra si tot ce stiti despre voi si apoi raspundeti-va la aceste intrebari:
Ati spus acele cuvinte care ati vrut sa le spuneti mereu la acel cineva anume, ati facut pasul acela care stiati mereu ca vreti sa il faceti, ati incercat sa duceti la capat ceea ce v-ati propus mereu sa terminati, ati facut acele mici gesturi si lucruri care stiati ca inseamna asa mult pentru cei de langa voi, ati facut tot ce a fost in puterea voastra pentru a va implini visurile, pentru a realiza sau a fi ceea ce v-ati dorit dintotdeauna?

Care e raspunsul care vi-l dati?
Aveti un sentiment in voi ca ceva va lipseste, ca ceva e neterminat, ca ceva nu e implinit, nu e dus la capat, ca exista o parte din fiinta voastra care striga si cheama de atata timp pentru a o completa si a o implini, ca aveti o rana adanca care are nevoie de vindecare?

Da, stiu cum este, sa avem aceste lucruri pe suflet si pe inima, si cat de bine este cand putem spune "mi-a cazut o piatra de pe inima", acel sentiment de eliberare si de implinire, si cat de mic ar fi, este o binecuvantare pentru noi si un pas inainte pe drumul nostru mai departe.

Si acum va intreb, cand suntem gata sa facem acesti pasi, aici si acum, sau ii vom amana, asa cum am facut-o asa des pana acum? Sigur imi veti spune unii dintre voi, pai una e sa vorbesti si alta e sa pui in aplicare! Pai sigur, si va dau dreptate si stiu ca este greu, foarte greu cateodata! Pentru ca si mie mi-e frica, si mie mi-e rusine, si eu uit sa fiu cine sunt de fapt, numai ca sa fiu asa cum m-am convins ca e bine sa fiu in ochii celor din jurul meu, sa construiesc o imagine cum este asteptata sau ceruta de tot ceea ce este in jurul nostru, nici eu nu pot sa trec de suferinta care am avut-o sau de drama prin care am trecut si care a m-a ranit asa mult, si mie mi-e greu sa spun "am gresit" sau "te iert". Si e atat de greu sa spunem "te iubesc", in pofida a tot ceea prin ce am trecut, ce am facut sau ni s-a facut noua.

Dar ce ne spune inima? Ce chemare simtim adanc in sufletul nostru, raspundeti-va acum sincer si din toata inima! Va spun ca este chemarea de a fi sinceri cu noi insine, de a ne accepta si iubi asa cum suntem, de a accepta si a iubi pe cei din jurul nostru asa cum sunt ei, de a fi exact fiinta cine suntem noi si de a lasa pe ceilalti sa fie exact cine sunt ei, nu altcineva ceea ce am invatat sau ne-am convins ca trebuie sa fim, nu altceva ceea ce vrem noi sa fie ceilalti sau ne dicteaza mediul in care traim! Vrem sa continuam sa ne adunam aceste pietre pe inima, vrem sa ignoram mai departe acesti bolovani care ne ingreuneaza si ne tin pe loc si nu ne lasa sa ne traim viata cu toata fiinta noastra, cu toata bucuria de viata pe care o avem in noi? Vrem sa continuam sa fim numai o parte din noi? Pentru ca ne e frica sa nu mai fim iubiti pentru ceea ce suntem? Pentru ca nu putem sa acceptam, sau ne e rusine de aceste lucruri de cum sunt vazute in exterior?

Va chem aici si acum din inima sa fiti tot ceea ce sunteti, toata fiinta voastra, eliberati-va de frica, de rusine si de tot ceea ce va spune sa nu va identificati si sa respingeti acea parte din voi. Va chem aici si acum sa lasam pe cei in jurul nostru din aceeasi dragoste si din acelasi respect care il avem pentru noi sa fie cine sunt ei, cu toata fiinta lor. Spuneti acele cuvinte care nu ati avut curajul sau v-a fost imposibil sa le spuneti atata timp, iertati acele fapte care v-au creat atat rau stiind ca la randul vostru veti fi iertat, faceti acel gest care va este greu sa il faceti dar care stiti ca aduce bucurie si armonie, duceti la capat acele lucruri neterminate si completati-va acel gol din suflet care v-a lipsit mereu, faceti tot ce puteti suflete dragi sa va impliniti visurile asa cum le-ati purtat in inima atata timp si astfel sa va impliniti.

Da, este foarte greu uneori, aveti intelegere pentru voi, aveti rabdare si incredere in voi, mereu vor fi oameni in jurul vostru care va vor accepta si va vor iubi pentru tot ceea ce sunteti, si cu cele bune si cu cele mai putin bune, si va vor ajuta pe drumul vostru, deschideti ochii si veti vedea, deschideti-va inima si veti simti dragostea lor.

Si va spun suflete dragi ca nu suntem niciodata singuri, ca suntem iubiti infinit, mereu, neconditionat, pentru tot ceea ce suntem, de catre Creatorul nostru, bunul Dumnezeu si toti ingerii Lui, si ei ne mangaie si ne ajuta sa facem toate acestea in dragoste si armonie cu tot ceea ce este, caci fiecare iertare, fiecare mangaiere, fiecare cuvant, fiecare fapta si tot ceea ce facem din iubire ne va umple si pe noi cu aceasi dragoste pe care am daruit-o.

Va chem aici si acum sa va ridicati toate pietrele de pe inima voastra cu curaj, iertare, intelegere, compasiune, rabdare si dragoste pentru voi si pentru semenii vostrii. Nu exista un moment mai bun sau mai putin bun pentru a face asta, decat acum! Ascultati-va si urmati-va inima, dragi suflete, caci acolo se gaseste adevarul esentei voastre divine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.