vineri, 7 noiembrie 2014

Viata si Invataturile Maestrilor

Viata si Invataturile Maestrilor din Extremul Orient 

- vol 3 - Baird T. Spalding - selectiiPentru a materializa sau a realiza ceva este nevoie de un gind bine motivat, focalizat asupra unui punct de interes sau ideal central, si voi, ca si intreaga omenire, puteti deveni acest centru determinant. Nici un lucru nu se manifesta fara ca omul sa-si fi exprimat mai inainte idealul.
Cindva, omul era pe deplin constient ca el era acest centru determinant si traia complet constient de mostenirea si stapinirea lui. El traia constient intr-o stare pe care voi o numiti paradis sau rai. Cu putine exceptii, toti si-au pierdut acest dar divin si astazi marea majoritate este absolut inconstienta de aceasta calitate divina care este adevarata mostenire a omenirii.
Ceea ce omul a facut cindva, poate realiza din nou. Acesta este principiul aflat la baza tabloului vietii si manifestarii pe care il vedeti pretutindeni in jur si care cuprinde propria voastra viata, ca si viata oricarui lucru existent, caci orice lucru existent are viata. In scurt timp stiinta va va oferi largi baze pentru ca sa spuneti ca lucrurile nu sunt materiale, caci stiinta va vedea curind ca toate lucrurile pot fi reduse la un singur element primar continind nenumarate particule universal distribuite, raspunzind la elementele vibratorii, si toate intr-un echilibru perfect si absolut.
Rezulta de aici, fie si numai din considerente matematice, ca a fost necesara o miscare definita, o actiune initiala, pentru a determina aceste nenumarate particule ale atotpatrunzatoarei substante naturale, universale, sa se asocieze in forma unor obiecte distincte.
Aceasta putere nu s-a nascut doar dinlauntrul unei particule, ci este o putere mai mare, totusi una cu particula, si voi, prin gindirea si actiunea voastra definita, cooperind cu vibratia, dati particulelor caracteristicile care le diferentiaza. Astfel, stiinta fizicii va fi fortata sa inteleaga asta, prin deductiile necesare, astfel incit oamenii de stiinta vor recunoaste prezenta unei energii care, deocamdata, nu este inteleasa deoarece este inactiva; si este inactiva numai pentru ca nu este recunoscuta.
Dar cind ea va fi recunoscuta si va deveni familiara omului, si va fi adusa in manifestare, atunci va fi pe deplin capabila sa puna in evidenta anumite domenii ale actiunii specifice a acestei energii cosmice universale.
Atunci se va limpezi imaginea a ceea ce voi vedeti ca univers material, cu toate manifestarile sale diverse, intr-un proces ordonat de evolutie. Daca este ordonat, atunci fiecare faza a sa trebuie sa fie perfect fundamentata pentru o dezvoltare superioara in faza urmatoare. Daca poti progresa in perfecta ordine si armonie de gindire si actiune, atunci esti in acord cu puterea, si aceasta putere aduce la lumina, la scara nelimitata, facultatea de a alege mijloacele necesare atingerii telului. Atunci vei distribui viata si energia in acord cu ordinea recunoscuta a evolutiei cosmice.
Va rezulta ca acesta nu este un univers material, asa cum ati crezut. Aceasta era doar definitia pe care i-o dadeati voi. El a provenit din spirit si este spiritual, daca il veti defini astfel. Acest lucru este legal, adevarat, fundamental. Daca este legal (conform unei legi), atunci este stiintific; daca este stiintific, atunci este inteligent, este viata unita cu viata inteligenta. Viata asociata cu inteligenta si condusa de inteligenta devine vointa si, prin vointa, devine vocatie.
Spiritul este puterea primordiala, originara, vibranta; si poti patrunde in spirit si ii poti folosi puterea prin simpla acceptare, sau stiind ca exista; apoi las-o sa se manifeste, si intregul spirit este la dispozitia ta. Pentru tine, el devine un izvor de viata perpetua si originala, aflat chiar inlauntrul tau.
Asta nu cere ani lungi de studii, nici nu sunt necesare incercari, greutati si renuntari. Cunoaste si accepta ca aceasta vibratie exista. Apoi las-o sa curga prin tine.
Esti una cu Substanta Marii Minti Creatoare; astfel, cunosti existenta tuturor lucrurilor. Daca intelegi, doar, ca Principiul Divin, Marele Principiu, Principiul Binelui, Principiul-Dumnezeu este tot ce exista, - ca umple tot spatiul, este totul - atunci tu esti acel principiu; si, asa cum te afli treaz in postura de Christ Stapin si exprimi acest principiu, tu, prin propria ta gindire, vorbire si activitate dai acestui principiu o mai mare forta de actiune. Astfel, inca o fiinta isi gaseste controlul, foloseste puterea lui Dumnezeu si o exprima in exterior. Pe masura ce manifesti aceasta putere, ea se revarsa spre tine. Cu cit dai mai mult, cu atit mai mult vine spre tine ca sa poti da, si vei descoperi ca izvorul ei este inepuizabil.
Asta nu implica sa intri intr-o camaruta si sa te ascunzi. Asta se intimpla exact acolo unde esti, chiar in asa-zisa viltoare a vietii, in cele mai dificile conditii. Atunci viata nu mai este o viltoare; este linistita, pasnica si activa.
Activitatea exterioara devine, ca niciodata, cea mai importanta activitate pe care o realizezi si cu care te identifici. Asta se intimpla exact acolo unde te afli, cind il vezi pe Dumnezeu veghind in tine, - mai apropiat decit respiratia, mai unit cu tine decit miinile sau picioarele tale, - cu intreaga actiune a gindirii tale centrata asupra lui Dumnezeu.
Cine este Dumnezeu? Unde este Dumnezeu, asupra caruia este centrata sau focalizata intreaga actiune a gindirii tale?
Dumnezeu nu este o mare fiinta din exteriorul tau, pe care s-o aduci inlauntru si apoi s-o prezinti lumii. Dumnezeu este puterea generata si insufletita de activitatea propriei tale gindiri. Este adevarat ca aceasta putere este inlauntrul tau si pretutindeni in jurul tau, dar ea este inactiva pina in clipa cind te gindesti la ea si stii ca ea exista. Atunci o vezi izvorind din tine fara limite. O prezinti lumii, si lumea beneficiaza de ceea ce ii prezinti. Tu, tu insuti, trebuie sa exprimi desavirsirea punind mai presus de toate forta a tot Binele, Dumnezeu - Tatal tau, puterea de a indeplini, in orice gind sau gest al tau. Atunci esti Dumnezeu, implinind desavirsirea. Acesta este Dumnezeu, adevaratul si unicul Dumnezeu, exprimindu-se dinlauntrul tau.
Atunci, tu esti Dumnezeu Tatal, cel care administreaza, amplifica si proiecteaza, realizatorul categoric si pozitiv. Atunci legiunile vin in zbor pentru a-ti implini cererea.
In momentul in care afirmi din toata inima, cu adinc respect si profund inteles, ca Dumnezeu se afla in Templul Sfint, si stii ca acest templu este chiar corpul tau, exact asa cum il ai si il arati astazi, si stii ca tu, adevaratul Christ, traiesti unit cu Dumnezeu chiar in interiorul acestui templu, si ca trupul tau spiritualizat este un etern loc sfint, un lacas atotcuprinzator si complet, atunci tu esti sursa puterii, ulciorul care contine si din care curge totul, prin care se revarsa acest adevarat si divin principiu. Atunci reversi in afara mereu mai mult din acest Dumnezeu care esti si pe care il iubesti.
Slujesti, adori, si cu o iubire nemarginita, exprimi catre toata omenirea ceea ce ei pot vedea ca fiind Christ, omul-Dumnezeu, guvernind triumfator.
Atunci spui, cu cea mai mare bucurie, Oricine doreste, sa vina si sa bea cu nesat din apa vietii pure. Cei ce vor face asta nu vor mai inseta. Aceasta putere pe care o folosesti si o exprimi este Dumnezeu. Fiul indeplineste de indata ceea ce indeplineste Tatal. Asta mai implica sa fii modest si sa te inclini in fata acestei mari puteri. Aceasta este adevarata umilinta, sa mergi cu modestie, unit cu propria ta forta si putere conducatoare.
Printr-o consecventa contemplare, slavire, binecuvintare si recunostinta pentru aceasta putere, ii sporesti fluxul si, pe masura ce faci asta, ea devine mai eficienta si mai usor accesibila pentru tine.
De aceea, va spun, rugati-va fara incetare. Viata voastra zilnica este adevarata ruga.
Mai intii RECUNOSCIND ca aceasta putere exista, apoi folosind-o cu incredere absoluta, in curind devii pe deplin constient de ea. Curind STII ca ea este atotcuprinzatoare, in tine si prin tine. Daca o vei lasa, doar, sa curga, se va grabi spre tine in orice situatie. Ea curge spre tine dupa cum tu o lasi sa curga din tine. Fii ferm precum Dumnezeu, si exprim-o in afara. Acesta este Dumnezeu Tatal tau in tine, si tu si Tatal tau una sunteti. Nu servitori, ci FII, Fii ai Primei Cauze. Tot ce are EU SINT, iti apartine; caci tu esti EU SINT.
Nu sunt eu cel care face lucrarea, ci EU SINT din Tatal, si Tatal din mine realizeaza marea opera. Stiind ca lucrezi unit cu Tatal, nu exista limitari, ingradiri; stii ca este dreptul tau divin sa indeplinesti toate lucrurile.
Atunci urmeaza-ma exact asa cum eu urmez Christul, adevaratul Fiu, unicul nascut al Tatalui; si, dupa cum il exprim si il manifest pe Dumnezeu, il aduc la lumina pe Dumnezeul launtric. Atunci se va spune ca toti sunt Dumnezeu.
Marele legamint incheiat dintotdeauna este PRIVESTE-L PE DUMNEZEU!. Asta inseamna sa-l vezi pe Dumnezeu inaltindu-se in deplina stralucire chiar inlauntrul tau si din tine, si la fel din toti ceilalti. Cind il privesti pe Dumnezeu si nimic altceva, atunci il iubesti si il slujesti numai pe Dumnezeu; cu adevarat atunci il privesti pe Dumnezeu. Tu esti Domnul, Legiuitorul, impartitorul Dreptatii.
Cind te rogi, intra in camaruta ta, camera secreta a propriului tau suflet. Acolo, roaga-te la Tatal tau dinlauntrul tau; si Tatal tau, care aude, te rasplateste deschis. Roaga-te si multumeste ca esti capabil sa dai, intregii lumi, mereu mai mult din Dumnezeu.
Oare nu iti ofera asta o viziune mai inalta si mai mareata, o perspectiva mai larga, un ideal mai nobil?
 Gazda ne citi gindurile cele mai ascunse, si ne recita aceste versuri:

Cind ajungi la Marea Rosie a vietii tale,
Cind, orice ai face,
Nu poti ocoli, nu poti da inapoi,
Atunci nu ai alta cale decit INAINTE:
Atunci cunoaste-L pe Dumnezeu cu sufletul impacat,
Si intunericul si furtuna dispar.
Dumnezeu linisteste vintul.
Dumnezeu domoleste valurile.
Dumnezeu ii spune sufletului tau: MERGI INAINTE!
INAINTE! INAINTE! INAINTE!
...............................
Era liniste si pace. Era acea frumoasa senzatie de relaxare completa, care trebuie traita pentru a fi inteleasa. Era ca si cum ne aflam intr-un mare flux de lumina care se misca incet; deodata ne daduram seama ca auzeam vocea lui Isus, dar nu cu cuvinte. Singura mea explicatie este ca era, pur si simplu, o influenta ritmica, fluenta, vibrinda, care ajungea la noi in ginduri in loc de cuvinte. Efectul era mult mai puternic decit cel al cuvintelor; ritmul si cadenta fiind mai presus de orice descriere. Gindurile pareau sa curga inauntru si sa se instaleze acolo; era o experienta cu totul noua.
Pe masura ce apareau aceste ginduri sau idei, le stenografiam, si le-am transpus in cuvinte si fraze, mai tirziu dindu-le spre aprobare acestor oameni.
- Cind am spus "Iata, un Christ al lui Dumnezeu este aici", il vedeam pe omul-Dumnezeu trezit. Vad in acest trup adevaratul templu al lui Dumnezeu, instrumentul sau canalul perfect prin care Marele Principiu Creator curge si vine la lumina cu toata libertatea; atunci, aceasta creatie este pura ca imagine, forma si asemanare. EU SINT DUMNEZEU. In aceasta atitudine, veghez ca stapin al oricarei situatii, triumfatorul Christ al lui Dumnezeu.
Acesta este idealul pe care il slujesc, si ceea ce slujesc, aduc in manifestare. Nu-L pot manifesta nicicum pe Dumnezeu daca EU SINT nu-L infatiseaza pe Dumnezeu intregii omeniri. In aceasta atitudine, omul domina orice situatie; Christ este triumfator, invingator. Dumnezeu si omul pasesc mina in mina, sunt UNUL. Exista un singur Principiu, un unic Om.
Cineva din grupul nostru reflecta o clipa si apoi intreba:
- Cum putem manifesta aceasta lumina si cum o putem utiliza?
Raspunsul veni astfel:
- Lasa-ti corpul sa devina un generator prin care curge acest Mare Principiu Creator Radiant. Vezi acest Principiu ca pe o emanatie a toata puterea; cunoaste ca el este principiul intregii puteri; ca, asemenea unui generator electric, corpul tau va colecta si spori aceasta energie pina cind o vei trimite ca pe o raza alba de lumina pura, careia nimic nu-i poate rezista, si nimic din ce ar putea fi indreptat spre tine nu te va rani.
De asemenea, poti emite impulsuri atit de intense de energie electrica, incit corpul celui care ar incerca sa te raneasca este distrus. Orice rezistenta fata de aceasta energie ii sporeste imediat intensitatea si viteza de actiune. Cei care ii opun rezistenta sau incearca sa-i impuna propria lor vointa nu vor reusi decit sa-si faca rau singuri. Daca ei nu se opun deloc acestei raze, ea isi va revarsa puterea vindecatoare asupra lor, ca si asupra voastra.
Este raza si puterea lui Dumnezeu, care se contopeste cu celelalte intotdeauna, daca nu exista nici o piedica in calea revarsarii ei. Ea vibreaza cu cea mai inalta vibratie. In consecinta, toate vibreaza in armonie si acord perfect, si nu se poate intimpla nici un rau, daca sunt la unison cu vibratia lui Dumnezeu. Nimic altceva nu il vatama pe celalalt, decit propria sa rezistenta fata de vibratia lui Dumnezeu. Vibratia este viata. Nu vedeti ca intotdeauna sunteti una cu Dumnezeu? In aceasta atitudine, este oare posibila vreo separare? Singura separare este prin rezistenta care produce dizarmonie.
Nimic nu ti se poate intimpla atunci cind te afli pe Muntele Sfint, Una cu Dumnezeu. Acesta nu este un privilegiu special al citorva, ci este al tuturor: EU SINT, marea cauza absoluta sau sursa in care orice copil este una cu Dumnezeu. Astfel, toti traiesc sub LEGE, cea mai inalta actiune vibratorie a gindului. Nici o vibratie dizarmonica nu patrunde in aceasta sfera, la acest tron, unde toti isi au patria si caminul. Acesta este Regatul tau Divin.
Mai poti folosi aceasta putere pentru a returna gindurile si dorintele false si vatamatoare indreptate asupra ta. Poti, daca doresti, sa amplifici aceasta raza de lumina Divina, sa o inzestrezi cu puterea lui Dumnezeu, sa maresti si sa transformi energia pe care emitatorul a dat-o lucrului sau conditiei indreptate spre tine, apoi s-o plasezi in propria ta raza pe care o trimiti indarat spre emitator cu viteza luminii. Cind o trimiti astfel indarat, este o raza de lumina alba pura, in locul vibratiilor mai joase care fusesera trimise spre tine.
Atunci cind ea ajunge la emitator, impulsurile ei sunt atit de puternice incit pot distruge corpul celui care a pus in miscare acele vibratii joase. Chiar daca nu-l cunosti pe emitator sau locul unde se afla el, unda se va intoarce la sursa ei fara sa greseasca. Judecata, sau ziua culesului, a sosit. Dupa cum dai, la fel primesti, cu masura cea buna (masura lui Dumnezeu), din belsug si cu prisosinta.
Poti transforma si emite puterea Divina cu o asemenea forta incit sa fie irezistibila. Acestea sunt radiatiile sau razele de lumina pe care le vedeti emise de corpul meu. Aceste raze sunt emise si de corpurile voastre, desi nu la fel de puternice; dar pe masura ce mergeti inainte si folositi aceasta putere, uniti cu Legea si Principiul, veti spori puterea luminii si o veti putea dirija constient pentru indeplinirea oricarei dorinte bune.
Asa cum m-a pictat un artist la Ghetsimani, razele de lumina ieseau din corpul meu, in loc sa se pogoare din cer asupra mea. Lumina este puterea lui Dumnezeu generata inlauntrul corpului meu, apoi emisa in afara. Aceste raze sunt emise de orice trup atunci cind persoana respectiva domneste, precum Dumnezeu, asupra mostenirii sale divine - Christul lui Dumnezeu, UNUL IN TOT.
Aceasta este si poate deveni deviza ferma a umanitatii. Mai poate exista discordie intre frati daca ei devin acest atotcuprinzator Unul?
Acum, amplifica aceasta raza Divina prin care emiti puterea lui Dumnezeu, inzestreaz-o cu puterea lui Dumnezeu transformata, de zeci de mii si milioane de ori mai mare decit cea care a fost trimisa spre tine si pe care o returnezi (in masura in care esti un creator); apoi las-o sa curga inapoi pe aceeasi cale pe care au venit spre tine vibratiile respective. Cind persoana receptioneaza aceasta raza si o accepta ca venind de la Dumnezeu, raul intentionat este complet sters, iertat, uitat, si nici un rau nu poate surveni, nici pentru tine, nici pentru emitatorul acelui gind vatamator. Amindoi sunteti alaturi, una cu Dumnezeu. In locul dizarmoniei exista o perfecta armonie, sunteti iarasi UNUL.
Daca emitatorul gindului vatamator nu accepta raza alba pe care ai emis-o cu toata puterea ei, corpul lui va fi distrus. Aceasta raza alba curata va sterge complet orice vibratie de rau si dizarmonie, daca i se permite sa-si desavirseasca lucrarea. Daca i se rezista, are loc o stergere completa a celui care se incapatineaza in rezistenta sa. Rezistenta sa aduce spre el tot principiul creator, IN MOD NEFAVORABIL, pe masura rezistentei opuse, impatrite. Asta inseamna o multiplicare de patru ori a fortei de rezistenta.
Astfel intelegeti ca, indiferent daca emiteti binele sau raul, el se intoarce la voi impatrit.
Guvernezi precum Domnul sau Legea care il exprima pe Dumnezeu, Binele, in locul raului, dar, chiar in aceasta atitudine, fii cu adevarat modest, NU JUDECA. Pune, in aceasta raza alba pura, toata iubirea pe care o ai, si ai grija sa fie, ceea ce generezi si emiti, iubirea curata a lui Dumnezeu. Daca realizezi asta, legiuni intregi sunt la dispozitia ta. Ramii deschis si umil, dorind sa urmezi lumina. Ceea ce urmezi este lumina pura a lui Dumnezeu; si aceasta lumina este iubire, puritate si frumusete, eterne si profunde.
In corpul tau exista 7 centri care pot fi folositi ca reflectori sau emitatori. Poti determina acesti centri sa straluceasca cu o putere mult mai mare decit orice lumina artificiala si, cind vrei sa emiti aceasta lumina, ea straluceste cu intensitate sporita si va ajunge mai departe decit orice unda electrica pe care ai putea s-o proiectezi.
Activind acesti centri ca sa lumineze simultan, esti complet inconjurat de o armura pe care nimic nu o poate penetra. Poti sa emiti aceasta curata raza alba a lui Dumnezeu cu atita energie incit corpul tau sa straluceasca mai intens decit lumina soarelui la amiaza. Atunci il intruchipezi pe Domnul Creatiei, Domnul Tuturor Lucrurilor. Stai in lumina, adevarat si triumfator, totusi pasnic, iubitor, cu Dumnezeu intronat in corpul tau, si acest corp este frumos, spiritual si divin.
Pe masura ce eram cuprinsi de aceste vibratii, lumina emisa de corpurile lui Isus si ale celor din grupul sau era tot mai greu de privit; era aceeasi stralucire vibranta care penetra totul, ca un aur lichid. Vederii noastre, totul ii aparea nedefinit, iar pentru toate celelalte simturi totul era solid, ca de piatra. Vibratiile revenira:
- In felul acesta poti sa-ti faci corpul complet invizibil pentru vederea materiala, focalizind toata gindirea ta asupra curatei raze albe a lui Dumnezeu si lasind-o sa emane din cei 7 centri reflectori, pusi la unison. Apoi poti actiona prin oricare dintre aceste raze pentru a prezenta orice imagine doresti celor care ar dori sa-ti faca rau. Poti urma aceasta raza cu viteza luminii si poti merge oriunde doresti, instantaneu. Corpul tau devine invizibil pentru cei care nu vad prin si dincolo de ceea ce este material. Ei isi vor da seama ca este un lucru pe care nu-l inteleg; de aceea, vor deveni receptivi la orice imagine pe care vei dori sa le-o transmiti. Ceea ce ei nu inteleg li se va parea misterios sau supranatural, iar perceptia dezvoltata prin suspiciune si superstitie ii face sa se insele usor. Astfel, revarsind iubire asupra celor care ar vrea sa-ti faca rau, energia eliberata de ei se intoarce asupra lor.
Imaginea raului pe care il emit ei dezvaluie omul neevoluat din acela care se lupta cu ceea ce considera a-i fi inamic, dar in realitate ei se lupta cu imaginea raului din ei insisi. Aceste imagini ii transforma pe cei mai buni prieteni in dusmani, si ii stirnesc pe frati contra fratilor.
Daca acesti banditi se vor incapatina sa-si continue atacul sau raidul, se vor distruge unii pe altii. Acum ei au ocazia sa plece din regiune si sa-i lase pe localnici in pace, sau sa revina si sa se distruga singuri. Nimeni nu poate incerca sa-si distruga fratele fara sa implice acelasi destin pentru sine insusi. Nu facem decit sa trimitem spre ei curata raza alba a iubirii lui Dumnezeu, si daca ei ii vor opune ura, rautatea si dorinta de razbunare, vor transforma aceasta raza intr-o flacara care ii va mistui. Nu trebuie sa va temeti. Noi oferim doar iubire, si nu avem puterea de a-i obliga s-o accepte. Daca banditii vin cu iubire, nu mai este nici un conflict. Cauza noastra este dinainte cistigata.


............................................................

 Instantaneu ne-am dat seama ca Isus vorbea, si, dupa un moment, am auzit si cuvintele, clare si distincte. Tovarasul nostru de pe prag se aseza si incepu sa ia note stenografice, ceea ce am facut si eu. Comparatia ulterioara a notelor luate a aratat ca auzisem cuvintele Sale foarte clar, peste larma bandei care inainta. Ni s-a spus ca El nu-Si ridicase glasul peste nivelul natural al vocii Sale bine modulate.
De indata ce Isus incepu sa vorbeasca, o liniste perfecta se asternu asupra intregului sat si a locuitorilor lui. Iata cuvintele, traduse in engleza chiar de Isus. Dorinta mea cea mai fierbinte va fi mereu sa nu le uit niciodata, chiar si daca as trai zece mii de ani.
LUMINA
- Asa cum stau singur in marea Ta liniste, Doamne, Tata al meu, din inima mea izvoraste o lumina pura care umple fiecare atom al fiintei mele cu imensa ei stralucire. Viata, Iubire, Putere, Puritate, Frumusete, Perfectiune, se inalta in adevarata lor splendoare inlauntrul meu. Privind adinc in esenta acestei lumini, vad o alta lumina, - fluida, dulce, alba-aurie si stralucitoare, - absorbind, generind si emitind focul mingiietor al Celei Mai Mari Lumini.
Stiu acum ca sunt Dumnezeu si una cu tot universul lui Dumnezeu. Vorbesc in taina cu Dumnezeu Tatal meu si sunt netulburat.
NEMISCAT IN LINISTE
- Totusi, in aceasta liniste deplina se desfasoara cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu. Iarasi, sunt netulburat si o liniste desavirsita este pretutindeni in jurul meu. Acum stralucirea acestei lumini se raspindeste in vastul univers al lui Dumnezeu, si stiu ca viata constienta a lui Dumnezeu este pretutindeni. Din nou o spun fara teama, Eu sunt Dumnezeu; sunt linistit si netemator.
Il inalt pe Christ inlauntrul meu si intonez cintarea Divina. In armonia muzicii mele, cinta inspiratia. Mereu mai tare, inlauntrul meu, Marea Mama cinta despre viata cea noua. Cu fiecare zi mai tare si mai clar, inspiratia imi inalta gindirea constienta pina cind ea se acordeaza cu ritmul Divin. Iarasi inalt Christul din mine si ascult atent ca sa aud voioasa muzica. Nota mea fundamentala este armonia, iar tema cintecului meu este Dumnezeu, si Dumnezeu isi pune pecetea pe Adevarul cintecului meu.

PRIVITI CUM MA NASC A DOUA OARA,
IATA UN CHRIST
- Cu marea lumina a Spiritului Tau, sunt liber; Doamne, Tata al meu, pecetea Ta este pusa pe fruntea mea. Accept.
Tin sus lumina ta, Doamne, Tata al meu. Iarasi, accept.
Cind Isus termina de vorbit, o raza orbitoare de lumina alba pura tisni din plexul solar al trupului Sau. Acest fascicul de lumina se intinse asupra canionului pina la punctul in care valea facea o cotitura brusca la stinga, chiar in fata locului unde ajunsesera calaretii care se apropiau.
In punctul unde se termina aceasta raza alba, instantaneu paru ca se inaltase o mare bariera, ca un zid de piatra; si din ea tisneau scintei, ca niste sageti luminoase.
..............................................
Ne-am asezat, si Isus incepu spunind:
- Sunt foarte multi cei care declara ca ei sunt fii ai lui Dumnezeu si ca ei au tot ce are Tatal. Ei au, intr-adevar, tot ce are Tatal, dar aceasta afirmatie nu devine un fapt implinit decit atunci cind ei au curajul sa faca pasul urmator si sa se vada pe sine ca Dumnezeu - una cu tot ce este Dumnezeu; atunci ei ajung la implinire. Cind cineva, in limitata gindire materiala, il vede pe Christ manifestat, atunci acea individualitate subtila revarsa lumina. Acela care il pastreaza pe Christ in minte, vede cu o viziune mai subtila, mai clara si mai extinsa. Acesta isi vede corpul sau superior vibrind la un nivel mai inalt decit corpul limitat, pe care de asemenea il vede.
El gindeste ca sunt doua corpuri. Mai gindeste ca acel Christ este al altcuiva. Ele sunt doua numai in aparenta, pentru ca el nu crede ca el este Christ. Dar sa ne imaginam ca se declara Christ si accepta asta ca pe un fapt real; in clipa aceea, cele doua se contopesc si el l-a adus pe Christ in manifestare. Atunci Christ se inalta triumfator. Acum sa-l lasam sa mearga un pas mai mult, si sa declare ca este Christul lui Dumnezeu cel care se inalta, si in momentul acela el este Christul lui Dumnezeu. Atunci Fiul lui Dumnezeu este una cu Dumnezeu Tatal si merge direct spre Tatal. Apoi el trebuie sa faca inca un pas. Este cel mai mare si cere cea mai mare hotarire, caci orice teama, gind muritor si limitare trebuie sterse: el trebuie sa mearga direct la originea Divina, Tatal, si sa declare ferm, si sa cunoasca in mod pozitiv, fara teama, prejudecata, superstitie sau credinta artificiala, ca el este Dumnezeu; ca el este in intregime contopit sau unit cu Dumnezeu; ca el este Iubire, Intelepciune, Intelegere; ca este substanta; ca el este orice atribut al lui Dumnezeu Tatal, sursa, Principiul. El trebuie sa accepte asta cu toata modestia - ca unul care il exprima pe Dumnezeu. Printr-un asemenea om, fiecare dintre atributele lui Dumnezeu se revarsa asupra intregii lumi. Pentru acela, nimic nu este imposibil. Numai printr-un asemenea om se poate exprima Dumnezeu. Cind te contopesti cu Dumnezeu, nimic nu iti este imposibil. Nu numai ca ai tot ce are Tatal, dar esti si tot ce este Tatal. Tu esti trinitatea, treimea. Esti omul-Christ, Christul lui Dumnezeu, DUMNEZEU, toate trei in UNUL. Spiritul Sfint salasluieste in tine. Spiritul Eului Intreg in actiune creativa locuieste in tine. Cind accepti asta, atunci tu, ca si toti ceilalti, veti cinta imn de slava puterii numelui lui Christ; nu a numelui persoanei Isus, ci a lui Christ. Ingerii se vor inclina; aduci la lumina diadema regala si Il incoronezi pe Christ ca Domn al tuturor. Nu incoronezi persoana lui Isus, ci Christul; si Christ merita cea mai magnifica dintre toate diademele regale in coroana Christica. Nu exista diademe prea mari sau prea divine pentru coroana Christului triumfator. Intelegeti ca oricine vrea, poate ajunge aici. Mergi inainte si devii Christul triumfator. Oricine vrea, sa vina.
Cind spui Dumnezeu, te vezi pe tine insuti ca Dumnezeu. Il vezi pe Dumnezeu manifestat asa cum te manifesti tu. Dumnezeu nu poate fi bigot, laudaros sau egoist. Nici Christ, sau omul-Dumnezeu, imaginea si asemanarea lui Dumnezeu, nu poate fi astfel. Poti fi chiar Dumnezeu, si acesta este omul-Dumnezeu. EU SINT este in Tatal si Tatal este in mine sunt cuvinte adevarate. EU SINT si Tatal meu sunt UNA cu toata modestia si cu Maretia Atotputernica. Dumnezeu si intreaga omenire unita sunt Atotputernicul - Omnipotenta lui Dumnezeu.
Ceea ce s-a nascut in gindirea ta eronata va fi inaltat in slava, caci orice gind de eroare este sters. Ceea ce a nascut imaginea lucrurilor materiale trebuie si ajunge sa exprime imaginea divina atunci cind pui mai presus de orice aceasta imagine ideala.
Va spun ca acum, in momentul acesta, aveti cea mai mare ocazie sa pasiti inainte, in afara acestui haos exterior, in marea pace si binecuvintare a lui Dumnezeu, si sa va invesmintati in lumina lui Dumnezeu. Cu toata modestia, puneti coroana lui Christ pe capul vostru, si daca voi insiva n-o faceti, nimeni altul nu o poate face in locul vostru.
Apropiati-va si fiti o parte din marele tron alb, sursa lucrurilor. Deveniti una cu aceia care au ajuns la cele mai mari realizari in felul acesta; fiti nu doar una cu Dumnezeu, ci fiti Dumnezeu, efectiv DUMNEZEU. Atunci esti capabil si reusesti sa exprimi atributele divine in fata intregii lumi. Cum ar putea energia Divina sa fie exprimata altfel decit prin om? Pe tot pamintul nu exista alt organism care sa poata vibra la o asemenea frecventa; si, in consecinta, el este atit de superior organizat incit percepe, apoi genereaza si transforma aceasta energie suprema, care il face pe om capabil sa-L exprime pe Dumnezeu in fata lumii intregi. Cum s-ar putea face asta altfel decit prin corpul cel mai superior organizat si perfectionat pe care il avem atunci cind avem un control deplin asupra acestui trup?
Acest control inseamna o viata de complet si desavirsit Maestru, Mesia, Discipol. Ai controlul acestui corp si esti in armonie perfecta cu el numai atunci cind te inalti la o perfecta dominare si stapinire a tuturor atributelor Sfintei Treimi: Omul -EU SINT, Christ, Christul lui Dumnezeu; apoi, combinindu-le pe acestea trei cu cel mai inalt, Dumnezeu - tu esti DUMNEZEU.
Iata-te pe tine, omul de astazi (toata omenirea) extinzindu-ti viziunea si percepind adevarul despre voi insiva, adevarul ca exista o viata mai inalta si mai buna pentru voi decit obisnuinta vietii materiale. Percepi asta pe masura ce urmezi calea drept-folosita (calea cea dreapta), in armonie si real acord, cu cele mai inalte idealuri pe care le poti exprima, le poti urmari, sau le manifesti cu iubire, profund respect si devotiune.
Primul pas: tu, omule, devii omul-Christ, singurul fiu nascut al lui Dumnezeu. Urmatorul pas: devii Christul lui Dumnezeu vazind omul-Christ ca fiind Christul lui Dumnezeu. Ai unit omul-Christ cu Christul lui Dumnezeu; apoi, ca sa mergi direct la sursa, trebuie sa le iei ca fiind acestea Unul, Dumnezeu Tatal. Deci ai adus omul-EU SINT in omul-Christ; apoi ai transformat acest om-Christ in Christul lui Dumnezeu, sau Domnul Dumnezeu. Acestia, care pareau doi, au devenit UN Dumnezeu. Dumnezeu, Tatal tuturor. Nici un lucru nu va fi imposibil pentru tine daca nu deviezi de la aceasta cale a justei utilizari. Pe aceasta cale trebuie sa fii absolut lipsit de teama si sincer, indiferent de ce ar spune lumea intreaga. Inaltindu-ti si cunoscindu-ti stapinirea si mintea unita, esti una cu Tatal, abundentul si atotprezentul Principiu Suprem al tuturor lucrurilor.
In aceasta lumina, Biblia voastra nu reprezinta altceva decit o mare descriere alegorica a dezvoltarii si desavirsirii spirituale a omului, daca ea este corect inteleasa si folosita.
Coloana de lumina, pictata ca pogorindu-se din ceruri asupra mea, de fapt este proiectata in exterior din trupul meu. Este adevarat ca este o lumina din cer, caci cerul este pretutindeni in jurul nostru si este vibratia luminii. Adevaratul centru sau punct de inceput al cerului este chiar inlauntrul trupului meu. De aceea, aceasta lumina cereasca trebuie sa provina chiar de la mine. Propriul meu EU SINT trebuie sa permita acestei esente luminoase sa vina inauntru; apoi eu trebuie sa generez si sa transform aceasta energie luminoasa astfel incit ea sa poata fi emisa in afara cu orice densitate dorita de Dumnezeu, de EU SINT. Cind acest lucru este facut, nimic nu poate rezista puterii acestei lumini pure. Acestea sunt razele de lumina pe care le vedeti emise de corpul meu in portretul cu mine in Gradina Ghetsimani. Razele de lumina ieseau din corpul meu, in loc sa coboare din ceruri peste mine.
Astfel, poti transforma puterea lui Dumnezeu si o poti emite cu o asemenea forta incit este irezistibila. Este puterea lui Dumnezeu, recunoscuta peste tot in jurul tau, lasata sa patrunda inlauntrul tau, amplificata si transformata in trupul tau, apoi emisa prin centrii reflectori.
Aceste lucruri sunt realizate repede de toti cei care se ridica ferm in atitudinea lui Dumnezeu, la mostenirea lor divina, Christul lui Dumnezeu, toti ca Unul. Aceasta este deviza divina si definitorie pentru intreaga omenire.
Cu cit se apropie omenirea mai mult de aceasta mare raza tamaduitoare, cu atit mai repede vor dispare discordia si dizarmonia.
Daca traiti liber in aceasta vibratie luminoasa care este lumina lumii intregi, si daca toti tind spre ea, veti ajunge mereu mai aproape de adevaratul camin al omului. Astfel descoperiti ca EU SINT este lumina lumii intregi. Cu Dumnezeu, aveti abundenta. Inaltati acest puternic EU SINT al lui Dumnezeu. Inaltati acest trup la Dumnezeu, si atunci toti sunteti incoronati Domni ai Tuturor Lucrurilor.
Tu singur iti asezi coroana pe cap. Nimeni nu poate face asta in locul tau.

.......................................
Chander Sen isi puse o mina pe scara si ramase ca pregatit sa urce spre intrarea tunelului. In pozitia aceasta, incepu sa vorbeasca:
- Lumina nu contine in ea intunericul, caci ea straluceste din intuneric. Cind Isus a inteles ca avea sa fie tradat de Iuda, El a spus: Acum Fiul omului este slavit, si Dumnezeu este slavit in Fiul omului. Maestrul nu voia sa se subinteleaga Iuda m-a vindut; El nu se referea deloc la Iuda. El subintelegea si avea in vedere numai Plenitudinea slavitului Christ al lui Dumnezeu revarsata prin Sine. Vedem astfel ca perfecta actiune subtila rezolva orice dizarmonie in felul ei propriu. Acum puteti spune: Christ, iesi la lumina mereu mai limpede, atit de limpede incit esti una cu mine. Caci intr-adevar, suntem un singur trup, un singur suflet, un singur spirit; un unic principiu, intreg si complet. Voi sunteti EU SINT, la fel si eu, impreuna suntem Dumnezeu.
In momentul cind isi termina discursul, deja eram in Sanctuarul nostru, camera centrala a Crucii in T. De-abia ne asezasem, cind Isus si alti citiva, inclusiv Seful nostru, intrara pe usa care dadea spre terasa de piatra.
De cum au intrat, o mare izbucnire de lumina umplu incaperea. Ne-am salutat si am fost prezentati strainului care intrase cu ei. Parea sa fie un barbat in virsta, totusi plin de viata. Ni s-a spus ca era unul dintre acei Muni care aveau in grija pesterile de linga Hastinapur. Se intorcea spre regiunea aceea si avea sa ne insoteasca. Il cunoscuse pe marele Rishi (intelept) Vegas, si se intilnise si cu Rishi Agastya, a carui sihastrie se afla in aceeasi zona minunata si izolata de lume. Am fost foarte bucurosi de sansa care ni se oferea.
Am format un cerc si, cu ambele palme asezate pe masa, am ramas pentru scurt timp intr-o liniste deplina. Desi nimeni nu scotea o vorba, camera era plina de o emisie ciudata, pulsind si vibranta. Era o senzatie complet diferita de tot ce intilnisem pina atunci, si la inceput paru sa ne copleseasca. Stincile pulsau si vibrau cu note muzicale pline de rezonanta. Asta a durat numai citeva clipe. Cind tacerea a fost rupta, ni s-a spus ca in dimineata aceea aveam sa vedem crearea universului in imagini. Aceste imagini aveau sa ne arate ceea ce s-a intimplat cind universul nostru a luat fiinta.
Am iesit pe terasa si ne-am oprit pe marginea ei. Mai era o ora pina la rasaritul soarelui. Pacea deplinei taceri ne-a invaluit. Era vremea potrivita pentru o renastere. Priveam departe, adinc in spatiul infinit, cu sufletele dornice si nerabdatoare.
Muni-ul incepu spunind:
- Exista doar doua lucruri pe lume: pe de o parte, ceea ce exista inca dinainte ca sa se afirme constiinta, ceea ce exista si va exista mereu; pe de alta parte, lucrurile pe care le-a gindit si le va gindi omenirea.
Ceea ce a existat inainte de nasterea constiintei, este etern; ceea ce gindeste omenirea este schimbator si inconstant; ceea ce a fost inainte de inceputurile constiintei, este Adevarul; ceea ce cred oamenii ca este adevarul, este adevarul pentru ei. Cind Legea Adevarului patrunde in constiinta, ea sterge tot ceea ce oamenii gindeau gresit inainte.
Pe masura ce trec secolele si se da la o parte valul material prin procesul evolutiei, in mintea oamenilor apar ginduri care ii readuc spre Adevar sau, cum spunem noi, spre realitatea cosmica originara; si aceste ginduri care umplu memoria trecutului, confruntate cu faptele prezentului si ameliorate de profetiile viitorului, marcheaza clar calea constiintei unei rase evoluind spre unitate. Astfel, rasa umana este mereu chemata inapoi, spre principiul initial al existentei sale. Prin aceasta revenire si repetare, omenirii i se arata eternitatea Creatiei, ca si a intregii umanitati; dar fiintele umane sunt intr-o continua schimbare si se afla sub manifestarea Legii numita actiune si reactiune. Cind omenirea merge suficient de departe in crearea propriilor sale creaturi, Marea Lege Absoluta a Adevarului o ia de mina ca s-o duca in fata planului original. Astfel, vedem ca legea cosmica nu permite niciodata ca viata sa se desfasoare prea departe intr-o extrema. Aceasta lege este totdeauna polarizata in echilibru si armonie.
In pofida idolilor si crezurilor, omenirea va ajunge la uniunea completa cu Realitatile Absolute. Toate lucrurile care nu sunt in uniune si acord perfect cu realitatea cosmica actuala, trebuie sa se stearga de la sine atunci cind Legea Absoluta a Adevarului capata putere in constiinta umana. Gindurile oamenilor sunt intotdeauna astfel construite incit, atunci cind soseste Adevarul, ei sa se elibereze de creatiile lor imperfecte, nascute doar din semiadevaruri.
Legea Cosmica Absoluta trebuie indeplinita complet. Prin gind, cuvint sau actiune, Legea Realitatii este destinata sa-i conduca pe oameni spre ea insasi. Stramosii ne-au transmis ca orice arbore pe care Tatal Ceresc nu l-a sadit inlauntrul vostru va fi dezradacinat. Nu fiti orbii care ii conduc pe orbi. Daca un orb conduce alt orb, nu vor cadea ei in aceeasi groapa?
Se apropie repede sfirsitul ciclului in care orbii intregii rase umane i-au condus pe orbi intr-un haos de ignoranta, superstitie si iluzie creat de aceia care cred in ceea ce gindesc fiintele umane, mai degraba decit in ceea ce este adevarat si real. Civilizatia care s-a ridicat pe baza iluziilor si superstitiilor secolelor recente se afunda singura in haos. In agonia si tragedia creatiilor sale eronate, o noua constiinta a rasei umane se dezvolta rapid. De fapt, usa este larg deschisa pentru noua ei nastere.
Nu exista alta cale decit de a merge, de pe un plan al constiintei, pe o treapta mai inalta si mai avansata a actualului plan cosmic. Singura conditie interzisa in vibratia marelui cosmos este acea calitate a gindirii care face ca rasa umana sa se fixeze atit de solid in ceea ce crede incit, daca ea se agata cu disperare de vechile sale iluzii si nu renunta la ele, nu va putea sa intre nicicum in vastul spatiu al gindirii universale. Cei care sunt prea absorbiti in constiinta lor personala trebuie sa-si continue drumul pina la epuizarea credintelor si experientelor lor, pina cind nu mai pot continua; atunci, de la sine, Legea Absoluta ofera un sprijin progresiv, prin boala, suferinta si pierderi, pina cind omul se satura si revine pentru a descoperi raul ideii false dinlauntrul sau.
Daca o rasa sau o natiune refuza sa renunte la lucrurile create de o parte a gindirii omenesti, si sa accepte ceea ce exista cu adevarat, Legea isi ia miinile de pe ea, permitind vibratiilor acumulate prin emiterea acestei conditii sa se reflecte inapoi asupra acelei rase prin raza de lumina. Atunci, prin razboi, conflicte, discordie si moarte venite din toate partile, acea rasa sau natiune este desfiintata, pentru a fi plasata intr-o alta situatie in care sa evolueze prin creatie. Astfel, ea poate s-o ia de la inceput, intr-un nou contact cu ceea ce era inainte de inceputurile constiintei umane. Civilizatia de astazi se apropie rapid de un mare moment de reconstructie. Toate lucrurile care par stabile si bine fundamentate vor fi curind supuse unei rasturnari. Orice copac care nu a fost sadit prin Adevar va fi smuls din radacini. Se apropie o prabusire completa, de dimensiune cosmica, a actualelor institutii sociale, politice, financiare si religioase, care vor elibera locul pentru noua era, pentru ca omenirea sa poata veni in contact mai strins cu ceea ce este si a fost stabilit inainte ca actuala constiinta omeneasca sa ascunda si sa dea la o parte totul. Adevarul asteapta cu o bunavointa atenta, iubitoare si stralucitoare, pina cind omul intelege ca el poate imbratisa si poate deveni constiinta a tot ceea ce a existat dintotdeauna.
Omenirea face un pas inainte de la povestile copilariei generatiilor precedente, si creatiile lor nu mai au nici o valabilitate pentru individualitatea elevata si discernamintul spiritual al constiintei generatiei care este pe cale sa vina. Se apropie sfirsitul iluziilor, traditiilor si superstitiilor. La fel se intimpla si cu civilizatia cladita pe ele. Vechii idoli nu mai sunt buni decit pentru infantila constiinta care se apropie de un impas. Mirajul lor a condus la prabusirea lor, caci s-au dovedit a fi doar povesti, ticluite de o cirmuire sau de o preotime, pe post de doica pentru adormit copiii plingaciosi ai unei rase in crestere. Cei care au vazut in perspectiva nu au plins, si astfel nu au fost adormiti. Multi dintre acestia au inteles ca povestile acestea nu erau adevarate si multi au iesit ferm in fata pentru a inlatura neadevarul; caci ei vedeau, direct prin Absolut, ceea ce a existat dintotdeauna si intotdeauna a fost inteles si contactat de unii oameni. Din acestia se va ridica o noua si mai vitalizanta constiinta, complet treaza si gata sa inlature idolii pe care omul i-a cladit pentru semenii sai, pentru a face loc noilor idealuri, care de fapt sunt la fel de vechi ca si zorii creatiei.
Aceasta va cere, din partea celor care instruiesc, conduc sau inspira constiinta rasei umane, ca ei sa actioneze pe un plan de contact real si viu, atit de inalt incit sa nu incapa greseala sau contradictie, si pe un plan al interpretarii atit de simple, incit sa nu se poata intelege gresit. Tigrul inaltei inteligente si spiritualitati, care se trezeste, va refuza sa mai doarma, caci deja a fost deziluzionat de ramasitele trecutului si a fost dezamagit de tortura increderii rau plasate. Va fi necesara o gindire mai puternica si mai plina de viata, cu o instructie bazata pe Adevarul insusi.
Multimile asculta acum, in pofida secolelor petrecute in traditia credintelor lor limitate, stravechiul mesaj care lucreaza la aducerea pe lume a noului-nascut in inimile si vietile oamenilor. Acest mesaj vechi si nou este sunetul de trimbita care se aude peste vocile preotimii ingradite in dogme. Este mai puternic decit larma bataliei; este mai sonor si mai clar decit conflictele mocnite ale minciunilor financiare, industriale, politice si religioase.
In ciuda gindirii conservatoare si habotnice a unei parti a omenirii, ideile traditionale si idolatre despre Dumnezeu, Christ si om, despre sine, despre viata si moarte, toate trebuie sa dispara; si, cu eliberarea completa de aceste idei preconcepute, trebuie sa fie inlaturat si lasat in urma tot ce s-a construit pe baza lor.
La orizontul acestei noi ere se iveste o salvare, mintuire, care are un inteles complet nou. Aceasta noua umanitate, nascuta dintr-o viziune mai clara si o perceptie mai limpede, este mintuita prin revelatia profunda care izvoraste din toate rasele si din toate popoarele. Aceasta lumina este Viata Unica, care este in tot si prin tot.
In pofida maselor ingradite in iluzie, in ciuda dependentei si servitutii lor, apare la orizont o perspectiva mai mareata si mai nobila asupra lui Dumnezeu, asupra Christului omului si asupra Christului Divin, asupra Sinelui si chiar asupra mortii; un alt ciclu spiritual incepe pentru intreaga lume. O alta era a Rasei de Cristal se naste din virtej.
Ori de cite ori un popor sau o natiune il gindeste pe Dumnezeu ca fiind Absolutul, acel popor sau natiune este Dumnezeu, caci Dumnezeu se stabileste in mijlocul sau. Iubind, slujind si respectind acel ideal, ei devin cu adevarat Dumnezeu. La implinirea timpului, ei si-au dobindit mostenirea care le fusese dinainte stabilita in Spirit. Ori de cite ori un individ se gindeste la Dumnezeu, el este Dumnezeu, Dumnezeu locuieste in el. A inspira omenirii viata, inseamna acelasi lucru, Dumnezeu. Cu aceasta mareata intelegere a revelatiei cosmice, oamenii Il descopera pe Dumnezeu exact asa cum a fost El inainte sa fi inceput sa se manifeste constiinta omeneasca - acelasi ieri, astazi si pururea.
Se inalta incet in om, din cioburile ortodoxiei, adevaratul templu nefacut de miini, etern in ceruri. O mareata rasa noua de ginditori iese in fata, cu o putere herculeana. In curind, asupra pamintului se vor abate valurile care vor matura ruinele iluziilor raspindite pe caile celor incarcati cu povara evolutiei.
Lucrarea este deja indeplinita. Sute de milioane de oameni sunt redati libertatii, cu inima, sufletul, trupul si instinctul - libere. Ei sunt pulsul viu al unei rase inca nenascute care este aceeasi mostenitoare a vremurilor. Ii vad pasind de-a lungul timpurilor, mergind mina in mina cu Dumnezeu. Mari valuri de intelepciune se revarsa spre ei dinspre eternele tarmuri ale infinitului. Ei indraznesc sa paseasca inainte si sa se declare pe sine ca parte din Dumnezeu cel vesnic, eternul Christ, - Dumnezeu si omul, pentru eternitate, Una cu viata eterna. Ei indraznesc sa paseasca inainte si sa declare spre ceruri ca multe din cele scrise de om sunt minciuni si au fost scrise intr-o cumplita orbire.
Aceasta noua constiinta palpitind este creasta valului care se sprijina pe noua constiinta a rasei umane. Aceasta constiinta il vede pe om insusi ca fiind cea mai inalta expresie de pe aceasta planeta, si una cu Dumnezeu prin intermediul vietii sale; si vede ca toate resursele sale ii parvin chiar prin aceasta viata. Aceasta rasa stie ca omul poate trai constient intr-un univers perfect, cu fiinte perfecte si in acord perfect cu situatii si conditii perfecte, cu siguranta absoluta ca nu exista nici o eroare im marele plan Spiritual al Cosmosului.
Omul Il vede pe Dumnezeu ca Spirit Cosmic care penetreaza totul; atunci, gindind cu toata subtilitatea mintii, el nu va ezita sa revada principiile fundamentale care l-au plasat acolo unde este si l-au facut ceea ce este. Astfel, el ajunge sa fie iarasi una cu sursa sa. El stie ca aceasta sursa este partea mereu tacuta a mintii sale Divine, contopita si unificata constient in gindire cu Mintea Infinita.
Aceasta noua rasa intelege ca, dincolo de soare sau umbra, fara regrete, adevaratul deziderat al sufletului pentru Iubire si Pace reala este Adevarul alcatuit din Dumnezeu si om. Aceasta rasa nu va ezita sa smulga vesmintele strimte ale iluziei de pe intreaga rasa omeneasca. Spectrul livid care de secole a inlantuit picioarele omului slab, egoist si plin de indoieli, prin propria lui ignoranta, va fi complet inlaturat. Acesta va descoperi ca a inlaturat propriile sale ginduri de limitare, prin sinele sau adevarat, complet trezit. El s-a ridicat de la om la omul-Dumnezeu, la Dumnezeu.
va iubesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.