Practica meditatiei

Anatomia Sufletului: Integritatea -> Practica meditatiei 1


Cuvant Inainte


Dupa ce am explorat tema Integritatii Sufletului, foarte importanta in contextul actual, a venit momentul sa fie inclusa aici si o meditatie. Printre cei care au descoperit insemnarile de pe blog sunt si incepatori, care si-ar dori sa aiba un reper care sa ii ajute sa mediteze. Pentru acestia am inclus insemnarile de fata, care isi doresc sa reveleze in cuvinte simple conditiile si Procesul Meditatiei.


Meditatia, ca si Dialog cu Dumnezeu, ceea ce este echivalent cu Dialogul cu Sinele Superior, este un proces care capata accente personale odata cu practica. Fiecare suflet are o vibratie si un context propriu, care isi pune amprenta asupra modului in care practica Meditatia. Cu toate acestea, exista un Model, un Reper ce poate servi ca Referinta pentru Inceput celor doritori. Spun asta aducandu-mi aminte de mine, de cautarile mele de inceput si de dificultatea de a gasi (la vremea respectiva) un astfel de model simplu, pe care sa pot incepe sa construiesc Dialogul Divin. Ceea ce veti citi pe parcursul urmatoarelor insemnari isi propune sa reveleze un Reper de inceput pentru practica Meditatiei, impreuna cu unele sfaturi care sa usureze initierea si perfectionarea Procesului.


Introducere


Acum milenii de timp, din referinta pamanteasca, Sufletele intrupate in forme umane au trecut prin ceea ce numi Cadere, cu alte cuvinte, reducerea vibratiei la nivelul Universului Fizic si pierderea Conexiunii cu Sinele Superior, cu Dumnezeu. Sufletul s-a fragmentat (asa cum am descris in mesajele precedente) si a devenit foarte greu sa mai existe Conexiunea Inalta. Aceasta nu a facut decat sa duca la o si mai mare scadere de vibratie, intr-un proces entropic, spirala a involutiei.


Forta de viata a inceput sa se diminueze in fragmente pierdute si in drama vietii 3D. Acum insa, dupa ce am fost lasati sa exploram pentru o perioada de timp Iluziile 3D, observand dificultatea cu care ne confruntam in Reintregirea Fiintei si refacerea Conexiunii Divine, Dumnezeu/Dumnezeita ne acorda un ajutor plin de dragoste prin Dispensele Divine (detaliate in mesajele precedente).


O lume a Iluziilor colapseaza pentru a fi re-creat Raiul pe Pamant. Pana atunci insa, va fi haos si vor fi turbulente. Este esential ca fiecare dintre noi sa se reconecteze rapid, prin procesul Meditatiei, la Dumnezeu din Interior. Meditatia este, in cuvinte simple, Dialogul cu Dumnezeu. Caderea a fost cauzata de Identificarea cu Iluziile Salii Oglinzilor, care este realitatea 3D. Ca urmare, printr-o logica simpla, Ridicarea necesita oprirea fluxului 3D prin Meditatie.


Ne aflam intr-o lume care permanent ne solicita actiuni si pare sa ne traga in toate directiile. Asadar, pentru a intra in Dialog Divin, este necesar sa ne gasim o perioada de timp de liniste, in care sa fim numai cu noi insine, chiar daca aceasta poate insemna de exemplu 10 minute zilnic (sau la cateva zile pentru persoanele deosebit de ocupate). 10 minute este perfect pentru inceput. In acele 10 minute, toate treburile zilnice 3D trebuie lasate deoparte pentru a putea obtine conditia absolut necesara Meditatiei: Linistea Mintii.
Linistea Mintii


Mintea noastra, prin Sub-Setul ei numit Intelect, este obisnuita sa fie permanent alerta la treburile "lumesti", adica procesele inerente functionarii in lumea 3D. Avand in vedere ca nu ne propunem sa ne izolam pe un varf de munte, trebuie desigur sa avem grija de tot ceea ce presupune functionarea noastra in aceasta lume. Cu toate acestea, pentru a putea intra in contact cu Sinele Superior, cu Dumnezeu, este necesar sa relaxam profund procesele gandirii dedicate treburilor lumesti, pana la oprirea totala a acestora in acel interval mic de timp, zilnic sau la cateva zile, pe care il alocam Meditatiei.
Pentru multi dintre noi, nu este un proces usor. Atunci cand nu sunt presati de evenimente (de exemplu cand calatoresc cu trenul sau cu metroul), oamenii prefera sa citeasca ziare de divertisment sau sa se "cableze" la MP3 playere, ipod-uri sau mobile. Foarte putini se relaxeaza pur si simplu. Si aceasta deoarece nu se considera pe Sine ca pe o bucurie, ca pe o bogatie de sentimente, senzatii si revelatii Divine pe care nici o jucarie tehnologica sau ziar de scandal nu ti-o poate da.


De aici, deducem cu o logica simpla o conditie esentiala pentru obtinerea Linistii Mintii:


Constientizarea Sinelui (Superior) ca si Dumnezeu Nemuritor, acolo unde exista toate raspunsurile si solutiile...
Atunci cand intelegem acest lucru si il integram la un nivel rezonabil, nu ne vom mai identifica cu lumea 3D si vom incepe sa avem Liniste Interioara si Incredere. De ce este importanta aceasta inetelegere Acum ? Schimbarea Paradigmei de existenta si Contextul Cosmic de acum presupun Accelerarea profunda a perceptiei Timpului. Practic, totul se intampla din ce in ce mai repede si abia suntem la inceputul Accelerarii. Cei care sunt prinsi in Timpul secvential 3D prin indentificarea cu aceasta Lume (si implicit cu conditia de muritori) vor fi coplesiti de ceea ce se intampla, devenind un fel de zombie (imi cer scuze de comparatie dar este cea mai potrivita). Intelectul lor nu va face fata ratei de evenimente cu care ei se identifica si se va bloca precum un calculator pe care ruleaza foarte multe programe consumatoare de resurse.
De aici deducem printr-un alt proces logic simplu o alta conditie a obtinerii Linistii Mintii:


Simplificarea vietii prin renuntarea la toate aspectele materiale, relationale, contextuale care nu ne mai servesc


Acesta este un subiect delicat, ce necesita mult discernamant. desigur ca nu trebuie sa renunti maine la serviciu, sa iti donezi casa la saraci si sa te refugiezi in padure (nici nu prea au mai ramas multe ). Ceea ce este insa recomandabil de facut este un inventar al tuturor relatiilor, posesiunilor materiale, contextelor care ne solicita multe resurse si timp. Mai este necesar sa cerem Divinitatii sa ne ajute in selectarea celor care ne sunt cu adevarat necesare. Apoi sa urmarim atent Raspunsurile Divine, fara a ne grabi sa luam decizii. Daca suntem inca in dubiu, este absolut in regula sa cerem lamuriri suplimentare. Apoi... sa observam atent ceea ce se intampla. Raspunsurile vin pe cele mai neasteptate cai..


Pentru a da o idee de aspecte ce ne iau forta de viata, dau exemplul unui prieten de al meu, care a mostenit foarte multe terenuri prin tara. Ati putea spune ca este norocos. Cu toate acestea, el nu avea resurse sa le cultive si in plus platea impozite. A dat cateva in arenda dar trebuia sa calatoreasca des acolo sa vada ce se intampla. Tot timpul era dispersat intre aceste preocupari si serviciul de baza. L-am intrebat (totul se petrecea acum cativa ani) de ce nu vinde unele dintre terenuri si sa pastreze numai pe cele de care se putea ocupa fara a face eforturi deosebite... Ce a facut, numai el stie deoarece a disparut din fluxul existentei mele. Am dat doar un exemplu pentru a fi clar la ce ma refer.


Sa exploram acum un alt aspect important al Linistii Mintii. Nu toata lumea va reusi aceasta dupa cateva zile de practica. Este necesara vointa, perseverenta si Incredere. La inceput, in Meditatie, vor mai apare ganduri generate de ego despre aspecte pe care acesta le considera esentiale de facut in cele 10 minute dedicate Dialogului cu Dumnezeu... Spre exemplu, poate sa sugereze ca avem un material de facut maine pentru serviciu sau ca este un meci la TV... Si aici este un aspect esential de care trebuie sa tina cont incepatorii:


Nu trebuie sa ne luptam cu gandurile generate de Ego ci sa retragem energia cu care le alimentam


Aceasta lupta nu va genera decat fragmentare mentala si noi metode mai insidioase ale Ego-ului de a se face ascultat. Atunci, ce trebuie facut ?


Si acum introduc un concept intalnit in unele invataturi spirituale: Relaxarea gandului, sau, retragerea energiei atentiei noastre fata de gandurile 3D. Pentru inceput (apoi va deveni mult mai usor), etapele Relaxarii gandurilor 3D si retragerii energiei noastre din ele se realizeaza intr-un numar de pasi:


a) Analiza rapida a gandului: este ceva deosebit de important ? Am uitat ceva pe foc si trebuie sa intervenim imediat sau este ceva ce poate sa astepte 10 minute? De cele mai multe ori vom constata ca lumea poate continua sa existe 10 minute si fara participarea noastra activa..


b) Retragerea atentiei noastre de la acea forma gand (bazata pe linistea ce ne-o aduce faptul ca nu este ceva atat de important) si redirectionarea concentrarii pe Linste Interioara si relaxare
Incheiere


Am scris aceasta insemnare introductiva pentru a evidentia unele aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa practicam Meditatia. Desigur ca nu trebuie toate realizate la perfectie inainte sa practicam. Practica trebuie inceputa imediat dar este necesar sa luam in considerare si cele de mai sus, asta pentru a nu ne trezi ulterior cu aspecte care ne saboteaza progresele.


Initial am dorit sa dau direct Meditatia Reintegrarii Sufletului dar mi-am dat seama ca sunt multe de spus inainte de a face asa ceva, pentru cei ce se afla la inceput. Ca urmare, vom mai avea cateva insemnari pe tema Meditatiei pentru a pregati un teren fertil. Vom explora etapele procesului meditativ si greselile in care poate sa cada practicantul Meditatiei, deci vom mai avea doua insemnari pregatitoare. Dupa aceea, va fi data Meditatia Reintegrarii Sufletului. 
Anatomia Sufletului: Integritatea -> Practica Meditatiei 2


Cuvant Inainte


Am explorat in mesajul precedent ce este meditatia si care ar fi strategia din viata de zi cu zi pentru a facilita Dialogul cu Dumnezeu, sau, cu alte cuvinte, Dialogul cu Sinele. Sunt desigur mai multe aspecte si s-ar putea scrie o carte pe tema aceasta, dar, in formatul actual, cel mai potrivit este sa ilustrez aspectele principale, lasand pe cei doritori sa descopere si restul, pe masura practicii zilnice. De altfel, ceea ce am spus nu sunt lucruri noi, ci sunt prezentate in diverse forme si in alte invataturi ezoterice. Eu am punctat ceea am considerat esential in aceasta calatorie sacra de Redescoperire a Sinelui.


Din punct de vedere al sincronizarii temporale, practica Meditatiei este de extrema urgenta. Nu ca ceva presant si stresant, ci ca un portal de Inaltare spre adevaratul Sine si spre Raiul pe Pamant, chiar daca lumea exterioara se prabuseste. Raiul incepe in Interior, prin conectarea la Dumnezeu. Vom vedea in jurul nostru haos si confuzie, drama si disperare. Conectarea la Divinul din Interior este cea care asigura vibratia necesara sa fim purtati pe Drumul Optim al sufletului la acest sfarsit de ciclu cosmic, cand o noua lume se va naste pe ruinele celei vechi.


Ne putem intreba insa, dincolo de strategia recomandata in mesajul precedent, ce putem face sa integram practica Meditatie si in restul timpului, nu numai in cele 10 minute (sau mai mult, functie de posibilitatile fiecaruia) magice... Ei bine, se poate face ceva... Am scris ceva mai demult pe blog o insemnare numita Observatorul Vietii.. Pentru a integra cat mai bine frecventele inalte pe care le obtinem in Meditatie in viata de zi cu zi, este important sa devenim Observatorul propriei vieti in acelasi timp in care o traim. Cu alte cuvinte, sa fim in aceasta lume (sa participam la activitatile zilnice pe care le alegem) dar sa nu apartinem ei. Atunci cand ne observam viata dintr-o Perspectiva Inalta, modul in care cream si reactionam, in ideea de a gasi rapid zonele in care trebuie sa progresam (zonele in care mai avem de crescut), realizam in mod progresiv ceea ce se numeste Meditatie Traita.


Observarea propriei vieti in spiritul valorilor Iubirii si Compasiunii, in viziunea evolutiei Sufletului, trebuie sa aiba loc cu cat mai multa detasare si Iubire de Sine. Este esential sa nu ne judecam daca intr-o anumita situatie nu am facut alegerea cea mai inalta. Dupa cum am mai spus, Impecabilitatea se obtine numai atunci cand reusim sa ridicam suficient vibratia corpului fizic pentru ca acesta sa devina Corp de Lumina. Pana atunci, crestem si evoluam la fiecare "greseala" pe care o facem.


Cand Observarea Sinelui atinge un nivel critic, se produc anumite conexiuni sinaptice care permit manifestarea directa a Supraconstientului in viata de zi cu zi... Ramanem conectati la Dumnezeu din Interior chiar si in timpul celor mai "pamantesti" activitati. Noi solutii si inspiratii vin atunci cand avem nevoie de ele... Si incepem sa traim in Gratie Divina.


Etapele procesului Meditatiei


Cand am inceput sa scriu despre Meditatie, foarte multe idei mi-au inundat spatiul mental. Asa cum am spus mai sus, se poate scrie o carte voluminoasa despre subiect. Apoi, o voce discreta din interior mi-a soptit sa vorbesc despre ceea ce este esential si sa las pe cei doritori sa descopere, fiecare in felul sau, si celelalte aspecte personale sau nu, aferente Redescoperirii Sinelui ca si Dumnezeu Creator. O calatorie plina de Mister si provocari, dar cu beneficii inimaginabile: Redescoperirea Sinelui.


Secretul reusitei procesului Meditativ nu consta in tehnici deosebit de laborioase ci in dedicatie, credinta in Sine si in implicarea tuturor aspectelor Sinelui in Meditatie. Ma refer aici in mod deosebit la Corpul Fizic, Corpul Emotional si Corpul Mental. Tehnicile speciale trebuie aplicate numai dupa un anumit nivel, atunci cand casuta Sufletului este luminoasa si primitoare, ele reprezentand cireasa de pe tort... Altfel, nu reusim decat sa ne dezechilibram si sa cadem mai de sus..


Sa vedem deci din puct de vedere al esentei care sunt etapele procesului meditativ:


a) Alegerea Locului


Fiind un Dialog cu Sinele, Meditatia presupune sa avem un spatiu sacru, in care sa nu ne deranjeze nimeni. In acest caz, ajuta daca avem un locsor al nostru, un fel de mic altar. Acolo putem eventual (nu este obligatoriu) sa punem cateva cristale, iconite si orice ne ajuta sa cream o atmosfera sacra. Trebuie inteles ca aceste obiecte nu au o putere in sine decat cea pe care noi le-o acordam.


Daca nu avem un asemenea loc pe care sa il folosim in mod regulat, este de folos sa gasim un locsor mai retras, unde sa avem putina liniste macar 10 minute. In cele din urma, dupa ce reusim sa ne linistim mintea, locul nici nu va conta prea mult. Spatiul Sacru al Meditatiei va fi permanent acolo unde ne aflam.


In ceea ce priveste pozitia, este de folos daca avem un scaun comod, cu spatar, care sa ne ajute sa tinem coloana vertebrala relativ dreapta (nu neaparat verticala). Desigur ca nu trebuie sa stam smirna, dar nici ghemuiti. Daca este greu pentru inceput, se poate adopta si pozitia culcat (pe o canapea de exemplu), dar trebuie sa avem grija sa nu adormim.


Este de folos sa avem in fundal o muzica de relaxare, in surdina. Muzica de Meditatie nu trebuie sa aiba variatii bruste, ci trebuie sa fie lina si sa ne dea o senzatie placuta. Din fericire, in magazine se gasesc acum foarte multe CD-uri cu astfel de muzica. Eu am cumparat la inceput cateva pana m-am stabilit la doua pe care le folosesc de ani buni.


In ceea ce priveste intervalul orar, fiecare practicant are posibilitatile sale. Eu prefer seara tarziu, dupa ora 0, atunci cand zgomotul ambiant se micsoreaza si mintea tinde in mod natural sa se linisteasca. Se spune ca momentele cele mai favorabile sunt dimineata, chiar dupa trezire si seara inainte de culcare. Dar, asa cum am spus, fiecare practicant are particularitatile lui si poate alege momentul favorabil. In cele din urma, nici asta nu va mai conta deoarece vom intra in mod natural in Meditatie la locul si timpul pe care il alegem, indiferent de circumstantele exterioare.


b) Relaxarea


Dam drumul la muzica de relaxare in surdina, atat cat ne simtim confortabil (nici tare sa ne deranjeze, nici foarte incet sa fie acoperita de zgomte perturbatoare).


Corpul fizic: ne alegem pozitia comoda, fie in capul oaselor (pe scaun) fie culcat. Daca stam pe scaun, spatele va tinde in mod natural sa se curbeze un pic iar capul sa se aplece. Este desigur acceptabil si ajuta relaxarea. Trebuie sa ne sprijinim de spatar pentru a relaxa cat mai multi muschi. Dupa stabilirea pozitiei optime din punct de vedere al comoditatii si relaxarii, incepand de la cap si continuand spre picioare, verificam fiecare zona a corpului, fiecare muschi pentru a vedea daca exista tensiune sau incordare. Daca exista, relaxam zona respectiva. Acest proces se face rapid dar cu atentie pentru a nu ne scapa vreo zona tensionata. Respiratia trebuie sa fie adanca si relaxata, adica intr-un ritm lent, fiecare dupa cum se simte confortabil


Apoi trecem la corpul emotional si mental: Studiem daca exita emotii, ganduri, nelinisti fata de ceva anume. Daca da, vedem despre ce este vorba rapid si cat de important este in acel moment. Daca am uitat ceva pe foc, desigur ca trebuie sa intervenim. Totusi, de cele mai multe ori, vom observa ca nu este nevoie de o actiune directa in acele 10-15 minute de dialog cu Dumnezeu. Asadar, relaxam emotiile si gandurile.


c) Initierea


Dupa ce reusim sa avem un corp fizic relaxat si intr-o pozitie comoda, corpurile emotionale si mentale linistite si relaxate, a venit momentul sa initiem procesul Meditatiei. Pentru aceasta, respiram adanc de cateva ori. Trebuie pe cat posibil sa expiram cat mai mult din aerul pe care il avem in plamani si sa inspiram adanc pentru a-l inlocui. Facem asta relaxati si fara sa ne sfortam, atat cat ne simtim confortabil. Dupa 3-4 respiratii adanci, trecem la o respiratie lenta si linistita.


Urmeaza acum sa atingem starea Theta a undelor cerebrale.
Pentru aceasta, exista diverse tehnici, din care eu voi enumera cateva:


numaratoarea inversa: se numara lent de la un numar spre 1. Putem de exemplu sa numaram de la 20 la 1. Aceasta se face intr-un ritm lent, focalizandu-ne atentia asupra procesului.
vizualizarea unei spirale care tinde spre un punct aflat la infinit
focalizarea atentiei pe respiratie, care trebuie sa fie lenta si linistita.
diverse ritmuri muzicale care induc starea de transa


Exista multe alte tehnici pe care le puteti gasi in materialele ezoterice. Cu timpul, trecerea in stare theta se va face ln momentul intentiei si nu va mai fi nevoie de nici o tehnica. Exista oameni care sunt in mod natural in stare Alfa sau Theta chiar si in timpul activitatilor zilnice.


d) Invocarea protectiei


Este esential ca inainte de fiecare meditatie (si chiar la inceput de zi si in momentele pe care le presimtim critice) sa invocam Protectie. Una din protectiile de baza (vom dezvolta in mesajul viitor) este sa cerem sa fim invaluiti si protejati de Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine. Ajuta (dar nu este obligatoriu daca exista persoane care au dificultati in vizualizare) sa vizualizam Lumina Aurie cum coboara prin chakra Coroanei (crestetul capului) si ne invaluie tot corpul pana la picioare, radiand si in exterior. Prin vizualizare implicam si corpul Mental. Dincolo de vizualizare, este important sa Simtim si sa Stim ca Lumina Aurie ne invaluie, ceea ce implica si corpul emotional. Practic simtim ca facem o baia calda si iubitoare de Lumina Aurie.


e) Contemplatia (invocarea/simtirea/vizualizarea in acord cu scopul meditatiei)


In aceasta etapa contemplam tema Meditatiei. Aceasta poate fi foarte variata :


Invocatii: atunci cand cerem Prezentei noastre Divine si ghizilor spirituali sa ne ajute in anumite domenii
Vizualizari: acestea pot completa invocatiile sau pot fi folosite pentru a crea portaluri catre anumite stari sau informatii subtile
Simtirea: completeaza de asemenea invocatiile sau vizualizarile pentru a implica si corpul emotional in tema meditatiei. De exemplu, atunci cand invocam ajutorul ghizilor, folosim Corpul Mental. Cand si Simtim ca ne ajuta, ceea ce aduce emotia Dragostei si Bucuriei de a fi auzit, implicam si Corpul Emotional, ceea ce ajuta foarte mult ghizii sa ajunga mai aproape de noi. Fara Simtire, invocatiile nu reprezinta decat un simplu Joc Mental si nu o Meditatie.


f) Receptia


Dupa etapa Contemplatiei, cand ne focalizam pe Tema Meditatiei, urmeaza etapa Receptiei, atunci cand Focalizarea se relaxeaza si pur si simplu Primim cu Dragoste si Gratitudine ceea ce am cerut.. Ramanem relaxati si linistiti, cu mintea golita de ganduri..


g) Iesirea din meditatie


In momentul cand simtim ca este de ajuns, am primit la nivel subtil ceea ce am cerut (sau am atins starea pe care o doream, in functie de Tema Meditatiei), ne pregatim sa revenim cu picioarele pe pamant. Este bine sa respiram adanc si relaxat de cateva ori, apoi, incet incet sa ne miscam corpul fizic si sa revenim in Forma.


...................


Si iata, deducem din cele de mai sus, cat de usor este sa meditezi. Desigur, ceea ce am spus aici este un cadru simplificat, dar nu mai putin eficient atunci cand este practicat cu credinta si iubire. Dupa o vreme de practica, multe se vor revela cautatorilor sinceri. Progrese importante vor fi obtinute si daruri care ne vor implini cu adevarat si ne vor ajuta sa trecem cu bine catre Noul Pamant.


In mesajul viitor va fi detaliata, respectand cadrul de mai sus, o meditatie pentru Reintegrarea Sufletului. Puterea meditatiei nu este de fapt data de sintaxa invocatiilor ci de dorinta, sinceritatea si credinta practicantului. Atunci cand meditam, intram in Centrul Fiintei noastre, acolo unde ne asteapta cu dragoste Dumnezeu. Este o calatorie plina de Misterul Iubirii.. Este o calatorie catre noi insine, cei care suntem cu Adevarat.


Anatomia Sufletului: Integrarea -> Meditatia reintegrarii


Cuvant inainte


Dupa introducerea de rigoare in domeniul meditatiei, iata ca a sosit vremea sa fie detaliata si meditatia propriu-zisa, dedicata purificarii si integrarii Sufletului, aspecte deosebit de importante in aceste vremuri.


Poate unii dintre cititorii noi sositi in domeniul meditatiei au inceput deja sa exerseze relaxarea si linistea mintii. Meditatia care urmeaza nu este deosebit de complicata. "Cere si ti se va da". Vom folosi acest principiu divin pentru a pune in miscare energiile benefice prin invocari. Sintaxa invocarilor nu este atat de importanta pe cat este Credinta in Sine, A Simti si A Sti ca rugile noastre sunt ascultate si indeplinite in cel mai benefic mod cu putinta. Etapele procesului meditativ au fost detaliate in mesajul precedent si trebuie urmate in ordinea care a fost data. Ceea ce vom trata acum, in mod specific, va fi etapa Protectiei si perechea Contemplatie (invocatie) - Receptie specific pentru meditatia Integrarii.


Protectia


Aici vom folosi urmatoarea invocare:


Invoc acum cea mai inalta Protectie Divina, in timpul meditatiei si in fiecare moment al zilei in care este necesar. Cer ca Spatiul meu Sacru sa fie scaldat si protejat de Lumina Aurie a Prezentei mele Divine. Cer ca Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail sa ma inconjoare si sa ma protejeze in timpul acestei meditatii.
Dupa ce rostim calm dar ferm aceasta invocare in etapa protectiei (vedeti mesajul precedent), este de folos sa vizualizam o Lumina Aurie coborand din ceruri prin chakra coroanei (crestetul capului) prin tot corpul. Corpul nostru straluceste de Lumina Aurie. Vizualizam apoi al doilea strat al Protectiei, Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail. Aceasta inconjoara corpul nostru, scaldat si impregnat de Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine. Vizualizam si al treilea strat de protectie, ce inconjoara stratul turcoaz. Acest al treilea strat este format tot din Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine.


Ca analogie, pentru a fi mai usor, putem sa vizualizam si sa ne simtim ca intr-un Ou Divin, unde "galbenusul" suntem noi, scaldati in lumina Aurie, "albusul" este Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail, iar "coaja" este formata tot din Lumina Aurie. Cei care au dificultati in vizualizare nu trebuie sa isi faca probleme. Este foarte important sa Simtim si sa Stim ca straturile de protectie evocate mai sus si invocate in momentul anterior functioneaza.


Daca reusim si in timpul zilei (atunci cand nu suntem prinsi in treburi urgente) sa simtim aceasta protectie (ceea ce este echivalent cu invocarea si receptia ei), este foarte folositor.


Urmatoarea etapa dupa Protectie este Contemplatia.


Contemplatia


Aici vom folosi cateva invocari, intr-o ordine care trebuie respectata, deoarece fiecare creeaza premisele pentru cea care urmeaza. Este important sa cerem din inima, sa simtim emotia constientizarii faptului ca suntem ascultati, ca locul nostru de meditatie este populat de ingeri, ghizi spirituali si maestri inaltati.. Simtiti emotia faptului ca ei se afla langa voi, exact in locsorul vostru de meditatie si va privesc cu dragoste. Asteptau de mult sa ii chemati si vin cu bucurie sa dea o mana de ajutor. Invocarile se vor rosti cu calm, cu Simtire si emotie. Intre ele se va face o pauza de 1-2 minute pentru a ne permite sa Simtim si sa ne concentram energia in cuvintele pe care le rostim.


Invoc acum cu gratitudine Prezenta si Puterea dragilor mei Sananda (Iisus), a arhanghelilor, ingerilor si maestrilor inaltati din cea mai pura Lumina Divina sa ma asiste in meditatia de astazi in cel mai benefic mod cu putinta
Iert din Inima si in totalitate, pe toti aceea care mi-au provocat traume sau neajunsuri in aceasta viata si in celelalte vieti si ii eliberez de orice fel de consecinte ale actiunilor lor. Ii binecuvantez pe toti aceea care in aceasta viata sau in alte vieti mi-au facut rau si radiez catre ei Iubire si Compasiune. Noi toti suntem Copiii Inocenti ai lui Dumnezeu si nimeni si nimic nu va putea schimba aceasta. Noi Unul suntem.
Ma iert din Inima si in totalitate pe mine insumi pentru orice rau pe care l-am facut altui suflet, in aceasta viata si in celelalte vieti. Ma iubesc si ma accept in totalitate, asa cum sunt, copil neprihanit al lui Dumnezeu. Nimeni si nimic nu va putea vreodata afecta Inocenta mea Divina.
Cer cu gratitudine ca orice fragment al altui suflet, legatura energetica, forma gand, implant sau energie sau tipar energetic care are alt rezultat decat cel mai inalt bine al meu sa fie indepartate in totalitate din campul meu energetic, in cel mai rapid si benefic mod Divin. (aici ajuta sa vizualizam dupa invocare cum Lumina Aurie patrunde in toate straturile noastre energetice, indepartand impuritatile)
Cer cu gratitudine ca toate fragmentele sufletului meu pierdute in spatiu si timp si in alte dimensiuni sa fie reintegrate in fiinta mea in cel mai rapid si benefic mod Divin. (aici ajuta sa vizualizam pachete energetice de Lumina, fragmentele noastre, cum vin din spatiu si sunt reintegrate in aura noastra energetica).
Dupa aceasta, cu mintea linistita si relaxata, ramanem in meditatie cateva minute pentru a intari efectul afirmatiilor si a da posibilitatea Maestrilor sa lucreze asupra noastra (etapa Receptiei).


Incheiere


Aceasta este o puternica sesiune meditativa de purificare si integrare a Sufletului. Daca este practicata cu Iubire si Compasiune fata de Sine, cu Concentrare si implicare emotionala, rezultatele vor fi cu atat mai bune. Este posibil chiar ca o singura meditatie sa reintegreze un numar mare de fragmente. Cu toate acestea, traim intr-o lume care face tot posibilul sa ne fragmenteze. Asadar, Repetitia este cheia Succesului. S-ar putea sa doriti sa schimbati sintaxa invocarilor in cuvinte cu care va simtiti mai bine. Este absolut OK atat vreme cat este inteleasa ideea si ordinea energetica a procesului.


Mai este posibil pentru cei care sunt la inceput sa fie greu de retinut toate invocarile si afirmatiile pentru a fi rostite in meditatie. Ei bine, nu este nimic grav. Se pot face meditatii separate, in zile separate cu numai una din afirmatii zilnic. Asadar, se urmeaza etapele detaliate in mesajul precedent, doar ca la etapa contemplatiei se foloseste numai una din afirmatiile date aici, in fiecare zi.