Superconstienta


Nivele de constienta


Celor care ne aflam pe o cale de redescoperire de Sine, ne sunt oarecum familiare conceptele de constient, subconstient si supraconstient. Haideti totusi sa le exploram un pic, folosind un model de inceput, care sa poata fi dezvoltat ulterior conform revelatiilor personale.


Constienta - Este o subfunctie a mintii, care traduce perceptiile senzoriale in informatii / forme gand accesibile nivelului de frecventa pe care este concentrata atentia. Avand in vedere ca traim intr-o lume cu stimuli foarte puternici si grosieri (lumea 3D), atentia noastra este in mod major indreptata catre ceea ce ne raporteaza cele 5 simturi fizice. Mare parte a gandurilor si rationamentelor noastre (cu exceptia celor abstracte) au ca date de intrare semnalele simturilor fizice.


Cu totii am auzit de aura, campul subtil de natura astral-eterica ce ne inconjoara corpul fizic. Aura este o lentila de perceptie a constientei. In interiorul aurei noastre exista vortexuri de energie inteligenta, structurate pe 7 chakre de baza (exista si altele), care reprezinta mintea. Mintea nu este continuta in corp si este desigur de o frecventa mai inalta decat corpul fizic. Este clar ca trebuia sa existe o interfata intre minte si corpul fizic, aceasta fiind una din functiile creierului fizic, care are o natura holografica. Toate gandurile noastre sunt procesate de catre creier prin retelele sinaptice.


Perceptiile fizice sunt transmise ca semnale electrice catre creier, care le decodifica, proiectand pe aura noastra intr-o anumita zona de frecvente mai joase (pe care o vom numi ecran auric constient) o holograma informationala. Atunci cand informatia senzorilor fizici este proiectata pe aura, devenim constienti de perceptia fizica. Avand in vedere ca atentia noastra (a majoritatii oamenilor) este indreptata cu precadere in zona de stimuli fizici, acel ecran/zona de pe aura devine mai luminos decat celelalte zone.


Subconstientul - asa cum bine ne putem pune intrebarea, ce se intampla oare pe suprafata aurei de dincolo de ecranul constient ? Ei bine, orice se intampla in univers reprezinta o interactiune intre energii. Asadar, pe aura, care este o lentila de perceptie energetica a constientei largite, exista o multitudine de informatii ce depaseste cu mult ceea ce primim prin perceptia cubica 3D. Inainte de a ajunge pe aura, aceste informatii mai sunt prelucrate si de programele mentale (unele dintre ele fiind sistemele noastre de credinta). Asadar, avem in campurile subtile (pe aura) o multime de date (energii translatate in informatie codificata) de care nu suntem in mod normal constienti. Aceste informatii pot veni de la perceptiile extrasenzoriale (active, chiar daca nu sunt constientizate), dar pot fi si rezultate ale programelor noastre mentale care scapa constientei de zi cu zi. Asadar, aici ajungem in zona pe care o numim subconstient. Exista o multime de ecrane pe aura noastra, la care constienta zilnica nu are acces deoarece nu isi schimba frecventa atentiei pe alte canale.


Daca mai spunem si ca orice informatie energetica activeaza anumite programe mentale - sisteme de credinta, multe dintre ele avand atasate memorie emotionala conform unor experiente din trecut, totul incepe sa devina complex. Prin hipnoza (suprimarea perceptiei stimulilor fizici), subconstientul nostru poate fi accesat si se poate sa retraim experiente/emotii/traume ale trecutului. Avem acces la o parte din celelalte ecrane..


Asa cum am spus, campurile subtile (aura) sunt de natura astral-eterica (exista bineinteles si niveluri mai inalte ale aurei dar nu vom complica descrierea). Planul astral este foarte complex, aflandu-se si intr-un decalaj de faza fata de planul fizic. Prin aura putem opera dincolo de timpul secvential, simultan in trecut-prezent - viitor potential. Ca sa stimulam aici contemplatia, putem face o analogie: Sa ne inchipuim ca mergem pe tarmul marii. Pasii nostri secventiali lasa urme pe nisip, urme ce reprezinta experientele fizice de viata. Langa tarm insa, este marea, pe care o putem asemui corpurilor noastre subtile. Orice curent marin este o unda, ce se propaga atat in trecut cat si in viitor, fiind practic simultan intr-un larg domeniu temporal..


De aici incepem sa intrevedem ce putere are de fapt mintea atunci cand putem sa o folosim constient pe o larga suprafata a aurei, lentila de perceptie a constientei extinse (constient-subconstient). Am avea acces la date si evenimente ce depasesc limitele spatiului si timpului. Aura este si o oglinda a tot ceea ce se intampla in univers, asta prin natura holografica a Creatiei. Un punct contine informatia intregului Univers iar punctul este pretutindeni..


Unii oameni numesc accesarea constienta a nivelului subconstient ca Supraconstient. Noi vom folosi totusi termenul de Constienta Extinsa, asta deoarece mai exista ceva. Mai exista un Dar Divin..


Supraconstientul - Atunci cand Sufletul a coborat in materie (lumile 3D, 4D), trebuia sa existe un portal prin care fragmentul de suflet coborat sa fie conectat la aspectele inalte ale fiintei. Chakra coroanei aflata in zona crestetul capului (si alte chakre de deasupra ei) reprezinta un portal intre lumea 3D/4D si nivelurile mai inalte ale Fiintei (din dimensiunile superioare). Sa ne imaginam deasupra capului o piramida aurie prin care, un vortex (spirala) energetica trece in ambele sensuri, intre nivelul nostru Pamantesc si cel Ceresc. Aceasta reprezinta un canal de comunicare Divin intre noi si sufletul nostru parinte 7D, intre noi si Prezenta noastra Divina, Dumnezeu din interior. Multe fiinte din Dimensiunile inalte ale Luminii folosesc canale de comunicare Supraconstiente atunci cand comunica cu noi. Pentru a ne dezvolta constient darurile native, de suflet, abilitatile noastre extrasenzoriale, este util sa intelegem modul in care putem reuni Constientul cu Subconstientul si cu Supraconstientul in ceea ce numim Superconstiinta.


Este un proces complex, cu multe necunoscute dar, avem toate datele in interior. Pe aceasta baza, intr-un material viitor, vom explora modul in care comunica nivelurile de constienta, respectiv Canalele Intraconstiente, in manifestarea diverselor abilitati paranormale. Dincolo de explorerea mentala, care are rolul de a deschide portaluri si de a dizvolva blocaje aferente diverselor sisteme de credinta ale neputintei, ajuta desigur si sa ne inconjuram cu oameni care au mai multa experienta in domeniu, demonstrand aceste abilitati. Chiar daca in acest moment este mai dificil (desi sunt anumite cursuri si pe la noi), va fi din ce in ce mai usor de gasit persoana potrivita pentru indrumare si ajutor.